Merkonomin palkka ja työ

Huom! Tällä sivulla arvioitu palkka on vain suuntaa antava kuukausipalkka vuonna 2012. Riippuen monesta eri tekijästä, kuten esimerkiksi kokemuksesta, ammattitaidosta ja menestymisestä ko. tehtävässä, palkka voi olla pienempi tai suurempi kuin arvioitu keskipalkka.

Merkonomin bruttopalkka on suunnilleen 2400 euroa / kk. Bruttopalkkaan saattavat vaikuttaa jotkin seikat, kuten mm. ammattitaito työtehtävissä, työkokemus sekä lisäksi kaupunki jossa yritys on. Kuten monessa muussakin ammatissa, myös merkonomin työssä palkkahaitari on suuri, palkka voi olla kokeneella ja osaavalla merkonomilla jopa useita tuhansia euroja kuukaudessa.

Merkonomi toimii yleensäkin kaikilla kaupan ja teollisuuden alueilla kaupallisissa ja liiketaloudellisissa tehtävissä. Tyypillisiä merkonomin tehtäviä ovat markkinointi- ja myyntitehtävät, taloushallinnon työt, informaatioon liittyvät tehtävät, vakuutus- ja rahoitusalan tehtävät sekä asiakaspalvelu. Merkonomi on toisen asteen hallinnon ja kaupan liiketalouden perustutkinto.