Matkaoppaan palkka ja työ

Huom! Tällä sivulla arvioitu palkka on vain suuntaa antava kuukausipalkka vuonna 2012. Riippuen monesta eri tekijästä, kuten esimerkiksi kokemuksesta, ammattitaidosta ja menestymisestä ko. tehtävässä, palkka voi olla pienempi tai suurempi kuin arvioitu keskipalkka.

Matkaoppaan bruttopalkka on keskimäärin 1200-1500 euroa per kuukausi. Palkan suuruuteen saattavat vaikuttaa tietyt asiat, kuten esim. työtehtävien hyvä osaaminen ja työkokemus. Matkaoppaan palkka on usein vaatimaton, mutta se on suhteutettu hintatasoon työskentelymaassa. Alhaisen hintatason maassa matkaopas voi saada jopa jonkin verran alle 1000 euroakin palkkaa / kk.

Matkaoppaan työ vaatii hyvän kielitaidon ja kohdemaan tai alueen tuntemuksen lisäksi myös joustavuutta työaikojen suhteen, sillä matkaoppaalla ei usein ole tiettyä työaikaa vaan hänen tulee olla valmiudessa lähes jatkuvasti, myös iltaisin. Työ on suurelta osin asiakaspalvelutyötä ja lomailijoiden neuvomista lomakohteissa. Työtehtäviä voivat olla muun muassa retkien ja muunlaisen ohjelman vetäminen. Työhön kuuluu myös toimistotyötä matkanjärjestäjän palvelupisteessä. Matkaoppaan työ on liikkuvaa työtä ja se sopii parhaiten perheettömälle ihmiselle.