Kirjanpitäjän palkka ja työ

Huom! Tällä sivulla arvioitu palkka on vain suuntaa antava kuukausipalkka vuonna 2012. Riippuen monesta eri tekijästä, kuten esimerkiksi kokemuksesta, ammattitaidosta ja menestymisestä ko. tehtävässä, palkka voi olla pienempi tai suurempi kuin arvioitu keskipalkka.

Kirjanpitäjän palkka on suunnilleen 2400-2500 euroa kuukaudessa. Palkkaan saattavat vaikuttaa eri asiat, kuten usein työtehtävien riittävä osaaminen, työkokemus sekä lisäksi paikkakunta jossa työskentelee.

Kirjanpitäjän työtehtävät käsittävät yleensä laskutusta, reskontran hoitoa, tilipäätösten tekoa, verotuksen hoitamista, budjetointia ja palkanlaskentaa. Työ vaatii tarkkuutta, järjestelmällisyyttä ja huolellista toimintaa. Kirjanpitäjä voi työskennellä tilitoimistossa joka hoitaa useiden eri yritysten kirjanpitoa, tai esimerkiksi kokopäiväisenä työntekijänä suuressa yrityksessä kirjanpitäjänä hoitaen vain tämän organisaation kirjanpitoon liittyviä asioita. Tilitoimiston kirjanpitäjä voi hoitaa asiakasyrityksen kirjanpidon kokonaisuudessaan, tai vain osia siitä.