Isännöitsijän palkka ja työ – Kiinteistöisännöitsijän palkka

Huom! Tällä sivulla arvioitu palkka on vain suuntaa antava kuukausipalkka vuonna 2012. Riippuen monesta eri tekijästä, kuten esimerkiksi kokemuksesta, ammattitaidosta ja menestymisestä ko. tehtävässä, palkka voi olla pienempi tai suurempi kuin arvioitu keskipalkka.

Isännöitsijän palkka on suunnilleen 3100 euroa kuukaudessa. Palkan määrään voivat vaikuttaa eri asiat, kuten usein ammattitaito ja myös työnantaja. Tekninen isännöitsijä tienaa yleensä pari kolme sataa euroa enemmän kuin kiinteistöisännöitsijän tai isännöitsijän ammattinimikeellä toimiva isännöitsijä.

Isännöitsijä toimii kiinteistöyhtiössä tai asunto-osakeyhtiössä ja hoitaa taloyhtiön hallintoon liittyviä asioita hallituksen määräämien määräysten ja ohjeiden mukaan. Isännöitsijä huolehtii muun muassa kirjanpidon lainmukaisuudesta ja turvallisella tavalla hoidetusta varainhoidosta. Kiinteistöyhtiön tai asunto-osakeyhtiön isännöitsijä toimii toiminnallisena johtajana, joka työskentelee asukkaiden, taloyhtiön hallituksen ja muiden sidosryhmien kanssa.