Hammaslääkärin palkka ja työ

Huom! Tällä sivulla arvioitu palkka on vain suuntaa antava kuukausipalkka vuonna 2012. Riippuen monesta eri tekijästä, kuten esimerkiksi kokemuksesta, ammattitaidosta ja menestymisestä ko. tehtävässä, palkka voi olla pienempi tai suurempi kuin arvioitu keskipalkka.

Hammaslääkärin palkka on keskimääräisesti suunnilleen 5300 euroa / kk. Ylihammaslääkärin, vastaavan hammaslääkärin tai erikoishammaslääkärin palkka voi olla paljon suurempikin. Bruttopalkkaan saattavat vaikuttaa muun muassa kokemus työstä, työnantaja ja lisäksi kunta jossa työpaikka on.

Hammaslääkärin työ edellyttää hammaslääketieteen lisensiaatin tutkintoa. Hammaslääkäri on terveydenhuollon ammattilainen joka harjoittaa hammaslääketiedettä hoitaen ja diagnosoiden suun ja hampaiden sairauksia. Tavallisia suun alueen hoitoja ovat muun muassa hampaissa olevien reikien paikkaus, parodontaalisairauksien kirurginen ja medisiininen hoito, hampaiden poisto sekä ien- ja hammasproteesien luonti. Hammaslääkäri työskentelee usein julkisessa terveydenhuollossa tai yksityisellä vastaanotolla.