Hammashoitajan palkka ja työ

Huom! Tällä sivulla arvioitu palkka on vain suuntaa antava kuukausipalkka vuonna 2012. Riippuen monesta eri tekijästä, kuten esimerkiksi kokemuksesta, ammattitaidosta ja menestymisestä ko. tehtävässä, palkka voi olla pienempi tai suurempi kuin arvioitu keskipalkka.

Hammashoitajan palkka on suunnilleen 2300 euroa / kuukausi. Vastaavan hammashoitajan palkka on usein muutama sata euroa suurempi. Palkkaan voivat vaikuttaa mm. ammattitaito, työnantaja jolla on työssä ja usein myös kaupunki jossa työpaikka on.

Hammashoitajan työ on suun alueen sairauksien tutkimista ja hoitamista hammaslääkärin kanssa. Hammashoitaja toimii hammaslääkärin apuna ja pitää huolta siitä, että esimerkiksi hammashoitoon tarkoitettu hoitohuone on tarvittaessa toimintavalmis ja kaikki tarvittavat instrumentit ja aineet ovat helposti saatavilla. Hammashoitaja ojentaa hammaslääkärille tarvittavat instrumentit joita lääkäri tarvitsee työssään. Hammashoitajan työhön kuuluu myös kiinnittää huomiota potilasturvallisuuteen ja aseptiikkaan. Työssä tulee tuntea puudutusaineet, paikka-aineet, instrumentit ja erilaiset hoitotavat.