Farmaseutin palkka ja työ

Farmaseutin palkka on keskimääräisesti 2900 euroa kuukaudessa. Bruttopalkkaan voivat vaikuttaa mm. ammattitaito, työnantaja jolla on työssä ja usein lisäksi paikkakunta jossa työpaikka on.

Farmaseutti toimii yleensä yksityisessä apteekissa lääkehoitojen ja lääkkeiden asiantuntijatehtävissä. Työ käsittää suurelta osin asiakaspalvelua. Farmaseutin tulee olla hyvin perehtynyt erilaisiin lääkeaineisiin ja niiden vaikutuksiin. Ammatti vaatii myös huolellisuutta ja tarkkuutta. Farmaseutti neuvoo lääkkeiden oikeaa käyttöä asiakkaille ja ohjaa asiakkaita lisäksi itsehoitovalmisteiden käytössä. Apteekkien lisäksi farmaseutti voi työskennellä sairaalan osastolla tai jossain lääketeollisuuden yrityksessä.

Huom! Tällä sivulla arvioitu palkka on vain suuntaa antava karkeasti arvioitu kuukausipalkka vuonna 2013. Keskipalkan arviointiin on käytetty eri tietolähteitä.

Riippuen monesta eri tekijästä, kuten esimerkiksi paikkakunnasta, kokemuksesta, ammattitaidosta ja menestymisestä ko. tehtävässä, palkka voi olla jopa huomattavastikin pienempi tai suurempi kuin arvioitu keskipalkka.
Tietosuojakäytäntö