Erikoislääkärin palkka ja työ

Huom! Tällä sivulla arvioitu palkka on vain suuntaa antava kuukausipalkka vuonna 2012. Riippuen monesta eri tekijästä, kuten esimerkiksi kokemuksesta, ammattitaidosta ja menestymisestä ko. tehtävässä, palkka voi olla pienempi tai suurempi kuin arvioitu keskipalkka.

Erikoislääkärin bruttopalkka on suurin piirtein 7500-8000 euroa / kuukausi. Bruttopalkkaan saattavat vaikuttaa muun muassa työkokemus, työnantaja jolla on työssä ja lisäksi paikkakunta jossa työpaikka sijaitsee.

Erikoislääkäri on erikoistunut tietylle lääketieteelliselle osa-alalle ja suorittanut tätä työtä varten vaadittavan lääketieteen lisensiaatin tutkinnon. Erikoislääkäriksi pääsemiksi vaaditaan myös erikoistumisjakso, joka tapahtuu lääkäriksi laillistamisen jälkeen. Erikoislääkärin työ edellyttää tiettyjä oikeuksia työhön. Näiden oikeuksien saaminen kestää kauan, vähintään 13 vuotta laskettuna opintojen alkamisesta.

Lääketieteessä ja hammaslääketieteessä on monia erikoistumisaloja. Erikoislääkäri voi työskennellä muun muassa gynekologina, psykiatrina, neurologina tai sisätautilääkärinä. On olemassa myös erikoislääkäreitä yleislääketieteen alalla. Erikoislääkärit työskentelevät sairaaloiden vuodeosastoilla ja klinikoilla.