Eläinlääkärin palkka ja työ

Eläinlääkärin palkka on suurin piirtein 3000 euroa kuukaudessa. Bruttopalkkaan voivat vaikuttaa muun muassa työkokemus, yritys jossa työskentelee ja joskus lisäksi työpaikan sijainti Suomessa. Valtiolla työskentelevä tarkastuseläinlääkäri tienaa huomattavasti enemmän, usein yli 5000 euroa / kk.

Eläinlääkärin ammattiin edellytetään ja työn harjoittamiseen vaaditaan eläinlääketieteen lisensiaatin tutkinto. Eläinlääkärin työtehtävät voivat vaihdella paljonkin. Eläinlääkäri voi toimia muun muassa elintarvikehygienian parissa, eläinlääkärinä lääketeollisuudessa, tuotantoeläinlääkärinä tai suureläinlääkärinä, pieneläinlääkäri tai tutkijana.

Huom! Tällä sivulla arvioitu palkka on vain suuntaa antava karkeasti arvioitu kuukausipalkka vuonna 2013. Keskipalkan arviointiin on käytetty eri tietolähteitä.

Riippuen monesta eri tekijästä, kuten esimerkiksi paikkakunnasta, kokemuksesta, ammattitaidosta ja menestymisestä ko. tehtävässä, palkka voi olla jopa huomattavastikin pienempi tai suurempi kuin arvioitu keskipalkka.
Tietosuojakäytäntö