Copywriterin palkka ja työ

Huom! Tällä sivulla arvioitu palkka on vain suuntaa antava kuukausipalkka vuonna 2012. Riippuen monesta eri tekijästä, kuten esimerkiksi kokemuksesta, ammattitaidosta ja menestymisestä ko. tehtävässä, palkka voi olla pienempi tai suurempi kuin arvioitu keskipalkka.

Copywriterin palkka on keskimäärin noin 2800 euroa kuukaudessa. Palkkahaitari kuitenkin liikkuu 2000-4000 euron välillä, joten työkokemusta, osaamisesta, yrityksestä ja muista seikoista johtuen copywriterin palkassa on melkoista heiluntaa. Aloittavan copywriterin palkka sijoittuu palkkahaitarin alapäähän.

Copywriterin eli tekstisuunnittelijan työ käsittää erilaisten mainosmateriaalien suunnittelua. Tällaiset mainosmateriaalit voivat olla internet-sivuja, esitteitä, ilmoituksia, suoramarkkinointikirjeitä ja TV-mainoksia. Copywriterin tehtävä keskittyy pääasiassa mainonnan ja tekstien suunnitteluun, eikä se välttämättä käsitä teknistä kirjoittamista juurikaan. Ammattitaitoinen copywriter hallitsee mainonnan suunnittelun ja toteutuksen kokonaisvaltaisesti.