Asiantuntijan palkka ja työ

Huom! Tällä sivulla arvioitu palkka on vain suuntaa antava kuukausipalkka vuonna 2012. Riippuen monesta eri tekijästä, kuten esimerkiksi kokemuksesta, ammattitaidosta ja menestymisestä ko. tehtävässä, palkka voi olla pienempi tai suurempi kuin arvioitu keskipalkka.

Asiantuntijan palkkaa on siinä mielessä hankala arvioida, että asiantuntija on yleisnimitys eri alojen asiantuntijoille. Mitä erikoistuneempi asiantuntija on, sitä parempi on yleensä myös palkka. Asiantuntijan keskipalkka kunta-alalla on noin 3600 euroa Taloussanomien tutkimuksen mukaan. Asiantuntija, joka toimii yksityisellä puolella esimerkiksi rahoitus- tai sijoitusalalla, laki-, vakuutus- ja verotusasiain asiantuntijatehtävissä tai vaikkapa tutkimus-, tarkastus- ja talousasioiden erityisasiantuntijana, palkka on usein huomattavasti suurempi.

Asiantuntija toimii tietyllä tiedonalalla ja on tähän alaan syvällisesti perehtynyt. Hän osaa tunnistaa ongelmat ja ratkaista ne tehokkaasti. Asiantuntija hallitsemaan suurta määrää informaatiotulvaa, ja poimimaan tästä informaatiosta olennaiset asiat.

Alla linkkejä liittyen asiantuntijan palkkaan ja työhön.

http://www.taloussanomat.fi/omatalous/2008/06/14/kunta-alan-palkat/200816089/139

http://fi.wikipedia.org/wiki/Asiantuntija