AMK-insinöörin palkka ja työ – Ammattikorkeakouluinsinöörin palkka

Huom! Tällä sivulla arvioitu palkka on vain suuntaa antava kuukausipalkka vuonna 2012. Riippuen monesta eri tekijästä, kuten esimerkiksi kokemuksesta, ammattitaidosta ja menestymisestä ko. tehtävässä, palkka voi olla pienempi tai suurempi kuin arvioitu keskipalkka.

Ammattikorkeakoulussa insinööriksi valmistunut ja koulutustaan vastaavaa työtä tekevä AMK insinööri tienaa karkean arvion mukaan keskimäärin noin 4000 euroa kuukaudessa. Vastavalmistuneen insinöörin palkka jää yleensä kuitenkin paljon alle tästä keskiarvosta, ja se voi olla noin 2600-2700 euroa kuukaudessa. Kokemuksen ja ammattitaidon kehittymisen myötä palkka yleensä nousee.

Insinööri (AMK) on neljä vuotta kestävä liikenteen ja tekniikan alan ammattikorkeakoulussa suoritettava tutkinto, josta valmistuneet insinöörit toimivat pääasiassa hallinnossa ja teollisuudessa johtotehtävissä. AMK insinöörin koulutusohjelmia on monia, kuten esimerkiksi muovitekniikka, paperitekniikka, rakennustekniikka, sähkötekniikka, tietotekniikka, tuotantotalous, automaatiotekniikka, elektroniikka, energiatekniikka, logistiikka, bio- ja elintarviketekniikka ja mediatekniikka.

Alla linkkejä liittyen ammattikorkeakouluinsinöörin palkkaan ja työhön.

http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2006/12/21/insinoorin-palkka-on-nyt-3-400-euroa/200624074/12

http://dinanet.fi/node/134

http://www.meidanperhe.fi/keskustelut/alue/2/viestiketju/429010/_onko_insinoorin_palkka_ennen_veroja_2300e_mistaan